Preşedintele PE, Martin Schulz: „Accederea României în Schengen este un drept care nu poate fi interzis”

1
134

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, membru în board-ul de conducere al reţelei eurodeputaţilor sub 40 de ani (EU40) şi coordonator al organizaţiei PES Activists România, a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

În cadrul discuţiei, Martin Schulz a subliniat că susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, având în vedere faptul că toate condiţiile tehnice au fost întrunite. Totodată, preşedintele Parlamentului European a afirmat, în cadrul discuţiei cu europarlamentarul Victor Negrescu, că accederea României în Schengen este un drept care nu poate fi interzis. „Primul lucru important pe care vreau să-l transmit şi totodată prima veste bună este că Martin Schulz este consecvent cu poziţia sa de susţinere a aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Este un drept pe care ambele ţări l-au câştigat ca urmare a îndeplinirii condiţiilor la care s-au angajat”, a afirmat Victor Negrescu în urma întâlnirii.

„Garanţia europeană pentru sănătate”

De asemenea, Martin Schulz s-a arătat de acord cu propunerea europarlamentarului PSD de a organiza întâlniri anuale între membrii tineri ai Parlamentului European şi cei ai parlamentelor naţionale din toate statele membre ale UE, pe teme de interes pentru tineretul de astăzi. Tot în cadrul întâlnirii, preşedintele Parlamentului European a acceptat necesitatea unei campanii care să promoveze dreptul pacienţilor din statele membre de a se trata oriunde pe teritoriul UE. În acest sens, europarlamentarul Victor Negrescu a înaintat deja iniţiativa „Garanţia europeană pentru sănătate”, o schemă care să le permită pacienţilor europeni o mobilitate completă în interiorul UE, graţie unui fond european finanţat, în primă instanţă, direct din bugetul Uniunii. Europarlmentarul PSD i-a făcut cadou lui Martin Schulz, cu prilejul întâlnirii, un ziar în limba germană datând din anul 1857, în stare perfectă – „Transilvania Siebenburger”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.