Preşcolarii au făcut daruri elevilor de la „Sfântul Mina”

0
74

Preşcolarii de la Grădiniţa nr. 45 din Craiova au amenajat o expoziţie cu vânzare de ornamente pentru iarnă, confecţionate de ei, la clasă, sub îndrumarea educatoarelor. Invitaţi la acest eveniment au fost părinţii, care au achiziţionat, la libere apreciere, creaţiile micuţilor, care le-au pregătit cu acest prilej şi un moment artistic.

Cu banii strânşi din vânzări, aceştia au cumpărat daruri de Moş Nicolae, pe care le-au oferit, ieri, elevilor de la Şcoala Specială „Sfântul Mina”. Activitatea preşcolarilor, denumită sugestiv pentru această perioadă de sărbători „Mâini întinse prieteniei”, se înscrie în programul acţiunilor de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiuni Comunitare (SNAC), care se va pe tot parcursul anului şcolar 2011-2012.

Tot în această perioadă au fost făcute donaţii constând în hăinuţe, jucării şi dulciuri în cadrul acţiunii de voluntatiat “Şi tu poţi fii un Moş Crăciun”, ce urmează a fi donate unităţilor de învăţământ din mediul rural, precum „Şcoala de sâmbătă”, şi grădiniţelor din Malul Mare, Rojişte şi Întorsura.