Oţelul se înfruntă cu Isus pe stadionul „Luminii”

1
71

Jorge Jesus poate să-l depăşească pe Sven Goran Eriksson la victorii în cupele europene pe banca Benficăi

Aventura istorică a Oţelului în Champions League se încheie în seara aceasta pe stadionul „Da Luz”, acolo unde Ştiinţa termina la egalitate, 0-0, cu Benfica Lisabona, acum 28 de ani în semifinalele Cupei UEFA. Benfica, antrenată de reputatul tehnician Svem Goran Eriksson, se califica atunci datorită egalului cu goluri de pe „Ion Oblemenco” în finala pe care avea să o piardă în faţa lui Anderlecht. Tehnicianul actual al lustianilor, Jorge Jesus, îşi propune să intre în istoria clubului şi să-l depăşească la capitolul victorii în cupele europene cu Benfica pe mult mai celebrul său predecesor. Ca performanţe, Jesus mai are însă mult de acumulat, suedezul ducând echipa de pe „Da Luz” şi într-o finală de Cupa Campionilor, pierdută în faţa Milanului din cauza golului lui Rijkaard. Fără vreun punct câştigat, gălăţenii au fost doar sparring-partneri pentru adversarii din grupa C, care îşi dispută calificarea până în ultima rundă. Benfica este deja în optimi, însă cu o victorie reconfortantă şi-ar asigura primul loc în grupă, la golaveraj având un deficit de un gol faţă de United, în condiţiile în care meciurile directe s-au încheiat 1-1. Manchester este calificată dacă nu pierde la Basel, echipă care a reuşit un 3-3 memorabil în tur pe „Old Trafford”. Nimeni nu mai acordă vreo atenţie moldovenilor, săptămâna a fost acaparată de aşa-zisul derby de România, iar excursia în capitala Portugaliei este doar un prilej de a achiziţiona cadouri pentru băieţii lui Dorinel Munteanu, care, aproape sigur, vor termina cu 0 puncte în grupă. Benfica vine după eliminarea din Cupa Portugaliei în faţa lui Maritimo, în timp ce Oţelul a pierdut la Vaslui derby-ul Moldovei.

Peste 5.000 de napoletani pentru un succes istoric pe „El Madrigal”

După ce au pierdut pe „San Paolo”, „cetăţenii” au nevoie, pe lângă victoria obligatorie cu Bayern, ca Villareal să obţină punctul de onoare contra lui Napoli. De aceea, miliardarii arabi ar fi promis deja „Submarinului” o primă substanţială pentru a-i încurca pe napoletani, aşa cum au făcut anul trecut, când i-au eliminat din Europa League. Pentru echipa lui De Laurentiis calificarea în primăvara Champions League ar reprezenta cea mai importantă performanţă europeană de la câştigarea Cupei UEFA, cu Maradona lider, în 1989. De această dată, „El Matador” Cavani este vedeta de care îşi leagă speranţele partenopeii pentru a ieşi din această grupă a morţii. Peste 5.000 de napoletani sunt aşteptaţi să domine atmosfera pe „El Madrigal” pentru a-şi duce favoriţii printre cele mai bune 16 echipe ale Europei. City pare să nu aibă însă o misiune uşoară cu Bayern, deoarece bavarezii intenţionează să scape de pe acum de un adversar puternic în drumul spre finala pe care o vor găzdui în luna mai.

Lille are calificarea la îndemână

În grupa B, Inter este deja calificată, iar Lille o poate urma dacă învinge acasă pe Trabzonspor. Şi turcii au nevoie de un succes, altfel depind de rezultatul ruşilor de la ŢSKA Moscova la Milano. În cazul în care aceştia ar învinge, le-ar fi necesar un egal între Lille şi Trabzon pentru a ajunge în optimi. În grupa D Real Madrid a câştigat tot până acum şi merge la Amsterdam liniştită, cu gândul mai degrabă la „El Clasico” din week-end. Lyon are nevoie de o minune pentru a termina pe locul secund. Francezii au înregistrat două egaluri fără goluri cu Ajax în meciurile directe şi trebuie să învingă la Zagreb, iar olandezii să piardă cu Real, în acelaşi timp având nevoie să recupereze un dezavantaj de 7 goluri faţă de Ajax.

Meciurile ultimei etape a grupelor în Champions League (ora 21.45):

Grupa A: Villareal (0) – Napoli (8), Manchester City (7) – Bayern Munchen (13). Grupa B: Inter Milano (10) – ŢSKA Moscova (5), Lille (5) – Trabzonspor (6). Grupa C: Benfica (9) – Oţelul (0) – în direct la TVR 1, FC Basel (8) – Manchester United (9) – în direct la Dolcesport 1. Grupa D: Ajax (8) – Real Madrid (15) – în direct la Dolcesport 2, Dinamo Zagreb (0) – Lyon (5).

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.