În Polivalentă se provoacă „En garde!”

0
159

A patra ediţia a trofeului „Alfredo Bachelli” se desfăşoară sâmbătă în Bănie, intrarea fiind gratuită

Scrima a devenit în ultimul deceniu unul dintre sporturile reprezentative ale Craiovei, aşa că era nevoie şi de o competiţie de amploare care să răsplătească performanţele antrenorilor şi sportivilor din Bănie. „Alfredo Bachelli Trophy” este o competiţie „dedicată părintelui scrimei moderne craioven” şi a ajuns la cea de-a patra ediţie, iar de la an la an importanţa, valoarea participanţilor şi evident mediatizarea au crescut. Competiţia a căpătat deja statut internaţional, iar dacă anul trecut s-a disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, acum i s-a dat un nou upgrade, fiind găzduită de Sala Polivalentă şi este parte din campania de promovare a Craiovei ca şi capitală culturală europeană. Targetul organizatorilor, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, este ca turneul din Bănie să devină etapă din Cupa Mondială, iar predicţia celor implicaţi este că acest lucru se va întâmpla peste un an sau doi.

Sâmbătă, începând cu ora 9 dimineaţa şi până undeva în jurul ora 19 (în jurul orei 17 încep finalele), peste 120 de sportivi din 10 ţări şi de la 11 cluburi importante din România vor trage pe cele 9 planşe amplasate în Polivalentă. Craiovenii vor putea asista grastis la disputele în care va fi implicată şi echipa olimpică feminină de spadă a României, în frunte cu Ana Maria Brânză, carismatica spadasină al cărui nume îl poartă o alee a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, în cinstea argintului cucerit la Olimpiada de la Beijing de sportiva care s-a format în Bănie.

„Acest concurs este organizat de Clubul Sportiv Universitatea Craiova în parteneriat cu LPS Petrache Trişcu. Încercăm să promovăm scrima în particular şi sportul în general. Nu ascundem că ne dorim ca acest concurs să intre în circuitul mondial, să sperăm că vom avea sprijinul FR de scrimă. Este cea mai importantă competiţie la nivel local şi este o onoare să o organizăm, iar craiovenii pot da greutate eforturilor pe care noi le facem. Ne batem cu forţele mondiale la scrimă cu un număr mic de sportivi legitimaţi, iar doi dintre cei care au contribuit la acest lucru sunt profesorii Alecu şi Popescu” a spus preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea.

„Acum 4 ani am început cu un concurs de casă, acum am ajuns la nivel internaţional. Este o mână întinsă sportului de performanţă, pentru că LPS Petrache Trişcu a căutat să aducă valorile la cluburile de seniori. Marile valori ale scrimei au plecat de la noi şi au ajuns să câştige concursuri internaţionale. Sloganul este Craiova iubeşte scrima. Vrem să arătăm Federaţiei că putem organiza o etapă de Cupă Mondială. Participă toată spuma scrimei româneşti şi la băieţi la la fete, deci va fi un concurs foarte puternic. Părintele acestei întreceri este Dumitru Popescu. Ca o noutate faţă de ediţiile anterioare, câştigătorii vor primi câte o sabie în stil medieval, personalizată, medalii vor fi acordate pentru locurile 1-8 şi câte o plachetă pentru delegaţiile străine” a declarat Cătălin Brânduşoiu, directorul LPS Petrache Trişcu.

Profesorul Mircea Alecu a adăugat performanţele secţiei de scrimă a CSU Craiova: „Spada craiovană la masculin a dominat competiţia internă. Campion a fost Alin Mitrică, iar la echipe ne-am impus tot noi, CSU Craiova. La individual feminin, Raluca Sbârcea a fost pe locul 3, ea fiind şi componentă a lotului naţional”.