Raportul medico-legal cu alcoolemia lui „Coco”, pe masa anchetatorilor

0
307

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au primit rezultatul analizelor de sânge dispuse în cazul accidentului provocat în luna aprilie a.c. de Cosmin Alexandru Pîrvu zis Coco, fiul lui Mihai Pîrvu, poreclit Caiac. Valorile rezultate, care nu au fost făcute publice deocamdată, au confirmat suspiciunile anchetatorilor legate de faptul că tânărul avea o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Oamenii legii aşteaptă să vadă dacă Coco consumase şi alte substanţe interzise rezultate care nu au ajuns încă de la Laboratorul de Analize Fizico-Chimice din cadrul IGPR din Bucureşti , după care vor începe urmărirea penală împotriva tânărului. Acesta este, în prezent, în arestul IPJ Dolj, fiind arestat preventiv într-un dosar vizând comercializarea de substanţe cu efecte psihoactive.

Reamintim că, pe 22 aprilie a.c., dimineaţa, în jurul orei 7.00, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi că la intersecţia bulevardului “Ştirbei Vodă” cu strada “Banul Stepan” a avut loc un eveniment rutier. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au găsit un autoturism marca Mercedes care lovise gardul împrejmuitor al Parcului Tineretului. La volanul autoturismului fusese Cosmin Alexandru Pîrvu, zis “Coco”, în vârstă de 24 de ani, din Craiova, fiul lui Mihai Pîrvu cunoscut drept “Caiac”. Când au discutat cu el, poliţiştii au simţit miros de alcool, aşa că i-au cerut să sufle în etilotest, însă “Coco” a refuzat, însă ulterior a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a acceptat să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat la momentul respectiv că, în urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul pierduse controlul direcţiei de mers, cel mai probabil din cauza faptului că era băut, a pătruns pe esplanda din faţa Parcului Tineretului şi a lovit gardul împrejmuitor, fără a rezulta victime omeneşti. Probele recoltate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au fost sigilate şi trimise în Bucureşti, pentru stabilirea alcoolemiei şi pentru a se determina dacă tânărul consumase şi alte substanţe interzise, iar fiul lui Caiac a fost dus la sediul Biroului Rutier Craiova, pe “Câmpia Islaz”, unde a fost audiat cu privire la incident, poliţiştii întocmind în cauză dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Două zile mai târziu, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova sub numărul 4716/P/2012.

„Pe 24 aprilie s-a înregistrat dosarul la noi, la Parchet, şi suntem în faza actelor premergătoare de cercetare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, art. 87, alin. 1 din OUG 195/2002. Într-adevăr, am primit acum rezultatele analizelor de sânge, care ne-au confirmat că avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l, însă nu vă pot spune valoarea exactă. Mai aşteptăm de la Bucureşti rezultatele analizelor pe care le-am solicitat pentru a determina dacă persoana în cauză consumase şi substanţe interzise, iar când vom avea toate elementele, va fi începută urmărirea penală în cauză, cel puţin pentru art. 87, alin. 1”, ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Ion Burcă.

Potrivit art. 87, alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

În funcţie de raportul de analiză toxicologică, în sarcina lui „Coco” s-ar putea reţine şi alin. 2 al art. 87, care prevede că se sancţionează cu aceeaşi pedeapsă, respectiv închisoare de la unu la cinci ani, şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.

Amendat în 2010, după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat

Cosmin Alexandru Pîrvu nu este pentru prima dată cercetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. În martie 2010, într-un filtru amplasat pe bulevardul “Tineretului” din Craiova a fost oprit pentru control un Volkswagen Passat condus de acesta, în urma verificării documentelor oamenii legii stabilind că tânărul conducea maşina, deşi avea permisul suspendat din 2 iunie 2009. În plus, într-un buzunar al pantalonilor tânărului, poliţiştii au găsit şi un gram de substanţă albă, fără miros, care la prima vedere părea a fi cocaină. La momentul respectiv, pe numele lui Pîrvu a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat, iar substanţa găsită a fost trimisă la laboratorul de Analize Fizico-Chimice din cadrul IGPR, unde s-a stabilit, ulterior, că făcea parte din categoria “drogurilor legale”, mai exact a etnobotanicelor. Cât despre conducerea cu permisul suspendat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus în cauză scoaterea de sub urmărire penală a tânărului şi sancţionarea acestuia cu amendă administrativă în valoare de 500 lei.