„Gonea” cu 145 km/h pe Centura de Nord a Craiovei

0
114


Polițiștii doljeni au ieșit, în acest week-end, la „vânătoare” de vitezomani și de șoferi băuți. În cadrul unei acțiuni desfășurate sâmbătă, dar și în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii au aplicat amenzi de peste 63.000 lei și au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere din care 5 pentru viteză şi 7 pentru alcool. În cadrul acțiunii, pe Centura de Nord a Craiovei, polițiștii au prins un craiovean de 32 de ani circulând cu 145 km/h.

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri doljeni au continuat acţiunile de prevenire a accidentelor de circulație, urmărindu-se în mod special prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză  sau de depăşirile neregulamentare. De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii legii au acționat în tot judeţul pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe parcursul acestor activități, poliţiştii au constatat două fapte de natură penală şi peste 360 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 63.000 lei. Dintre acestea 153 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar 7 unor persoane depistate conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, unul dintre cei prinși băuți la volan a fost Ștefan Anton, de 22 de ani, din Băilești. Polițiștii din localitate l-au depistat în timp ce conducea un autoturism BMW fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea,  în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Tot în cadrul acţiunii, a fost depistat şi Marcel Ghighilicea, de 32 de ani, din Craiova, conducând un autoturism Ford pe DN65 F(Centura ocolitoare a municipiului Craiova) cu viteza de 145 km/h, viteză înregistrată de aparatul radar. Craioveanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.190 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile conform legislaţiei rutiere în vigoare, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.