Tineri muzicieni ai Universității de Arte din Iași, în Festivalul „Craiova Muzicală”

0
347

Duminică, 7 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Festivalului Internațional „Craiova Muzicală” va urca Orchestra de Cameră a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Formată preponderent din masteranzi, la care se adaugă şi câţiva studenţi, orchestra se constituie în cel mai reprezentativ ansamblu al acestei prestigioase instituţii de învăţământ superior de artă, ansamblu coordonat de conf. univ. dr. Elena Ovănescu.

Solistul serii va fi pianistul Andrei Enoiu, absolvent, în anul 2006, al secției de pian a Universității Naționale de Muzică din București (clasa prof. dr. Sandu Sandrin) și  doctor în muzică din anul 2010, titlu obținut la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. Din 2006 – în paralel cu activitatea sa artistică – îndeplineşte calitatea de profesor al catedrei de pian a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

Concertul va avea loc în sala Filarmonicii „Oltenia”, cu începere de la ora 19.00, și va propune spre audiție creații de Wolfgang Amadeus Mozart – Divertismentul în Re major, K. 136, Ciprian Ion – Concertul pentru pian şi orchestră de coarde, op. 11, și Benjamin Britten – Simfonia simplă, op. 4.