Părinţii fetei găsită moartă în Parcul „Romanescu” vor dreptate: “…Tragic este că ucigaşul trăieşte şi respiră liber acum…”

0
424

Au trecut aproape două luni de la descoperirea trupului neînsufleţit al Alexandrei Goghez, tânăra de 17 ani din comuna Goieşti, care şi-a găsit sfârşitul în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, iar misterul persistă asupra împrejurărilor în care şi-a pierdut viaţa. Părinţii fetei şi cunoscuţii privesc întrebători către Parchet şi Poliţie, aşteptând veşti care nu mai vin… Ancheta este în curs de desfăşurare este răspunsul pe care l-au primit, şi pe care l-am primit şi noi…

La mai bine de două luni de la dispariţia ei, acasă, în comuna Goieşti, părinţii Alexandrei, Ilie şi Ozana Goghez, încearcă să-şi ducă viaţa mai departe, dar este greu. Alexandra era singurul lor copil şi au crescut-o încercând să-i ofere tot ce au putut. Au muncit pentru asta şi au învăţat-o şi pe ea să muncească. Aşa povestesc, cu lacrimi în ochi, dacă-i întrebi despre fată. Sunt puţin reticenţi… S-au spus multe şi s-au interpretat şi mai multe din vorbele lor. Nimic nu le va aduce fata înapoi, dar îşi doresc ca cel care a băgat-o pe Alexandra în pământ să fie găsit şi să primescă ceea ce merită… să nu mai vadă niciodată lumina soarelui. Îi rugăm să ne povestească despre fată şi cursul nefericitelor evenimente pe care le-au trăit…

Alexandra Goghez era elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova, terminase clasa a X-a şi învăţa binişor, încheiase cu media generală 8.00. În timpul şcolii făcuse practică la restaurantul „Periniţa” din Craiova, îi plăcuse, aşa că şi-a dorit ca în vacanţă să lucreze ca ospătăriţă. A ajuns la terasa Ciobănaşul din Parcul „Nicolae Romanescu” pentru că era acelaşi patron, ne povesteşte mama fetei, şi a insistat să lucreze şi ea… Gheorghiţa Stanciu, o vecină şi apropiată a familiei, intervine în discuţie: „Să ştiţi că Ilie (n.r. tatăl fetei) n-a vrut să o lase. Părinţii n-au trimis-o la muncă. Aşa a vrut ea. Ce să zic… era un copil normal, avea visuri, avea dorinţe. Eu o ştiu de când era mică. Şi era harnică. Să ştiţi că în primăvară mergea dimineaţa la prăşit, apoi pleca la şcoală. Şi îi plăcea să facă prăjituri… Dar copiii vor mai mult, că se uită în stânga şi-n dreapta, văd la alţii şi îşi doresc şi ei. Şi eu i-am zis lui Ilie să o lase să lucreze dacă asta vrea”, şi se opreşte pentru că-i apar lacrimi în ochi.

Marţi seara au auzit-o pentru ultima dată

Ozana Goghez, mama Alexandrei, continuă povestea… „Am stabilit să stea la fratele meu cât lucrează al Ciobănaşul, că nu avea cu ce să mai vină acasă. În timpul şcolii făcea naveta şi să ştiţi că nu a lipsit nici o noapte de acasă. Şi nici de la şcoală n-a lipsit, pentru că avea bursă şi ar fi rămas fără ea dacă avea probleme … Aşa… Fata avea telefon pentru că fratele meu îşi cumpărase unul, pe numele lui, cu abonament, şi l-am preluat noi, pentru ea. Ultima dată am vorbit cu ea marţi (n.r. – 28 iulie), pe la şase şi jumătate – şapte seara. Era la terasă, la serviciu. Apoi un verişor a sunat-o pe la 11.30 seara şi a vorbit cu ea. I-a spus că se pregătea să plece acasă. De atunci n-am mai ştiut nimic despre ea. Ziua următoare, miercuri, am tot sunat-o, dar n-a răspuns. Am crezut întâi că doarme, apoi că i s-a descărcat telefonul, că folosea încărcătorul fratelui meu. L-am sunat pe el, că era plecat cu o lucrare, încolo, către Bucureşti, într-o localitate, şi am dat de el seara. Mi-a spus că nu a luat încărcătorul aşa că atunci m-am gândit că s-a întâmplat ceva. Joi dimineaţă m-am dus direct la apartamentul lui, în Craiova, n-a răspuns nimeni la uşă, aşa că m-am dus la terasă, la Ciobănaşul. Mi-au spus că nu e fata acolo, că n-a fost nici miercuri, că n-au mai văzut-o de marţi seara, când a plecat cu bucătarul, dar nu spre ieşirea din parc, ci în direcţia opusă. Atunci l-am sunat pe Ilie, ne-am dus amândoi la Secţia 2 de Poliţie, i-am povestit unui poliţist că ne-a dispărut fata, şi el ne-a trimis la Secţia 4. A zis că de ei ţine, că acolo locuieşte. Ne-am dus la Secţia 4, le-am spus totul, un poliţist şi-a notat pe un caiet şi ne-au trimis acasă. Am rămas la fratele meu, iar vineri am lipit afişe prin oraş că ne-a dispărut fata. Ca să lămurim şi cu telefonul, că toată lumea întreba de ce apare numărul de telefon al fetei şi de ce răspundea fratele meu la telefonul ei, să vă explic: noi am luat de la el telefonul pe abonament pe care îl cumpărase pe numele lui. Când am văzut că a dispărut fata, fratele meu a sunat la firmă şi închis abonamentul, dar a cerut o altă cartelă, cu acelaşi număr pe care am pus-o în alt aparat. Ne-am gândit că poate sună cineva care ştie ceva de fată… ”.

„Fata noastră era la morgă…”

„Le-am spus şi poliţiştilor că am pus afişe prin oraş, cu fata, şi atunci ne-au chemat la secţie să ne ia declaraţii scrise şi au mers criminaliştii cu noi la apartamentul din Brazdă. Le-am povestit tot ce aflasem de la Ciobănaşul, că ne-a spus o colegă că plecase fata cu bucătarul şi au zis că o să vadă şi ei despre ce e vorba… Ce să zic, poliţistul care se ocupa de caz îmi tot spunea că el crede că a plecat din ţară…”, îşi aminteşte cu amărăciune Ilie Goghez şi continuă: „m-au sunat de Sfânta Maria, pe 15 august, să mă duc la judeţeană (n.r.- Poliţia Craiova) ”. Face o pauză să-şi tragă sufletul… „Ne-am dus amândoi. Fata noastră era la morgă. Mi-au arătat pozele… După haine am recunoscut-o… Era ea. Ce mai rămăsese… Avea şi geanta, dar îi lipseau portofelul, telefonul şi buletinul. Ce să vă mai spun eu… Tare aş fi vrut să facă ceva, să-şi facă datoria poliţiştii, să o fi găsit mai repede… măcar era întreagă, o pupam şi eu pe frunte…

Tot ce vrem e să-i găsească pe cei care i-au luat viaţa, ca să primească ceea ce merită. Să ajungă la puşcărie, să nu mai iasă niciodată. Am rămas cu un gol în suflet şi tragic este că ucigaşul trăieşte şi respiră liber acum…”, încheie îndureraţi părinţii Alexandrei.

Reamintim că trupul neînsufleţit al tinerei a fost descoperit, sâmbătă după-amiaza, pe 15 august, într-o zonă cu vegetaţie înaltă din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. Cadavrul era în stare avansată de putrefacţie, prezenta urme de muşcături de animale şi a fost ridicat şi dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. S-a stabilit, ulterior, că este vorba despre Alexandra Goghez, de 17 ani, din Goeşti, elevă la Liceul ”Gheorghe Chiţu” din Craiova şi care lucra sezonier la restaurantul ”Ciobănaşul” din parc, la câteva zeci de metri de locul unde a fost găsită.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care coordonează cercetările în acest caz, spun că ancheta este în curs de desfăşurare. Echipa operativă de ofiţeri criminalişti din cadrul IPJ Dolj, care lucrează sub coordonarea procurorului Cristian Eugen Grigorie, şeful Secţiei de Urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj desfăşoară activităţi specifice de cercetare, despre care nu se pot oferi detalii suplimentare până la finalizarea anchetei, după cum ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.