Puncte „pufoase” din Moldova

0
112

Universitatea Craiova a câştigat la Galaţi datorită golului lui Bawab şi a paradelor lui Bălgrădean

Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova 0-1
A marcat: Bawab 58
Stadion: Oţelul, spectatori: 1.500
Oţelul: Hotoboc 4 – Solomou 5, Miron 5, Cucu 5, Murgoci 5 (61 Iorga) 4 – Helder Tavares 5, Milea 5 (71 I. Popa) 5, Dică 6 (46 Yulu Matondo) 4 – Hamroun 5, Cernat 7, Popescu 6. Antrenor: Florin Marin
Universitatea: Bălgrădean 8 – Achim 6, Frăsinescu 6, Acka 6, Vătăjelu 5 – Băluţă 7 (86 Dumitraş), Mateiu 6, Brandan 5, Târnăcop 5 (73 Briceag) 5 – Bawab 6, Nuno Rocha 5 (57 Herghelegiu) 6. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi
Au arbitrat: Marius Avram 7 – Miclos Nagy 7, Andrei Constantinescu 7. 
Observatori: Paul Cazan, Marian Salomir.

Craiova a câştigat la Galaţi în stilul în care preconizam în avancronica partidei, apărându-se şi aşteptând momentul loviturii fatale. Dar jocul a fost ceva mai urât decât ne aşteptam. Gazdele n-au avut forţa să atace, iar Craiova n-a abandonat tranşeele decât sporadic şi cu puţini oameni. Prima repriză a fost oribilă. Doar o lovitură de cap a lui Mateiu îţi putea tulbura somnul. Lipit practic de cei doi stoperi, Brandan a fost din nou în zi execrabilă, greşind mult la serviciu. Băluţă avea să fie cel mai bun alb-albastru până la intervenţiile providenţiale ale lui Bălgrădean din repriza secundă. Mijlocaşul de 22 de ani a „vândut” uşor unele mingi, dar a fost singurul care a încercat să creeze. Tot lui i-a aparţinut assist-ul la golul lui Bawab. Herghelegiu a avut o intercepţie glorioasă la prima atingere a mingii, iar Băluţă l-a lansat pe Bawab pentru a-l executa pe Hotoboc. Golul a fost încadrat de fazele care l-au făcut pe Bălgrădean MVP-ul partidei. O torpilă a lui Cernat a fost deturnată în corner cu un reflex incredibil, iar alte două şuturi pe care scria egalare au fost oprite magistral de „Pufi”. Herghelegiu a avut şi el şansa unei execuţii spectaculose, dar în meciurile oficiale nu are eficienţa din amicale. Finalul a evidenţiat impotenţa gazdelor, virtual retrogradate, şi abnegaţia vecină cu disperarea cu care Ştiinţa şi-a apărat agoniseala. Puncte culese inestetic, dar cu determinare, de la o echipă care-şi juca ultima şansă. Dincolo de prestaţia deloc atractivă, Universitatea a părut echipa mai motivată şi mai dorină să câştige decât adversarul aflat cu apa Dunării la gură. 40 de puncte din cele 18 meciuri consecutive fără eşec constituie un parcurs foarte bun chiar şi într-un campionat modest cum este cel actual.

Sorin Cârţu: „Anticipam că va fi un meci greu, pentru că ei își jucau practic ultima șansă de rămânere în prima ligă. „Pufi” Bălgrădean a fost impecabil astăzi, sunt punctele lui. Acea paradă la Cernat și încă două intervenții excelente când aveam 1-0. Avem portar și se vede. Până la urmă am luat trei puncte și am făcut 42. Următorul target este să ajungem la 51 de puncte. Cu cât le facem mai repede cu atât ne putem gândi la obiective înalte. Vrem să câștigăm și următorul joc, cu U Cluj. Suntem favoriți. Este acasă și am cam avut probleme până acum, dar sper să rupem seria de egaluri și să ne mulțumim pe deplin suporterii“.

Cristi Bălgrădean: „A fost o victorie grea, muncită, știam ce fel de meci ne așteaptă. Și, totodată, o victorie bine-venită, mai ales că am trecut peste al 18-lea meci fără înfrângere, am făcut majoratul. Am apărat bine, mă bucur că nea Sorin m-a considerat omul meciului, dar toți am muncit, este victoria întregii echipe. Împreună învingem, împreună pierdem. Eu am venit la echipă odată cu antrenorii, în etapa a șaptea, tot cu Oțelul, și de atunci n-am pierdut. Sunt 18 meciuri fără înfrângere, o performanță importantă pentru club, dar și pentru fotbalul românesc“.

Emil Săndoi: „Ştiam că va fi greu cu Oțelul. Noi am avut ceva probleme de lot pentru jocul de azi: Frăsinescu și Acka s-au antrenat doar în ultima săptămână, venind după accidentări, Bawab a acuzat și el dureri, iar Nuno Rocha a fost la echipa națională. Am obținut trei puncte mari, și asta e ceea ce contează. Și în tur, cu Oțelul, la primul meci al nostru pe banca echipei, am câștigat tot cu 1-0. Am mai crescut și acest record de invincibilitate. Îi felicit pe băieți pentru ambiție și dăruire. Nu a fost un joc spectaculos, dar importante sunt punctele. Ne dorim Europa, dar nu vă pot eu da amănunte legate de regulamente. Misiunea antrenorilor este să ducă echipa pe o poziție cât mai înaltă în clasament“.

Florin Marin: „Craiova are jucători experimentaţi, cu mentalitate de  învingători şi ne-a taxat, deşi noi am avut mai multă posesie şi mai multe ocazii. Degeaba, că tot ei au plecat fericiţi. Spectatorii au strigat demisia, dar nu doar către mine”