Colegiul Naţional „Carol I” a rămas, deocamdată, fără conducere

0
438

Pentru învăţământul craiovean şi doljean, ieri a căzut, ca o adevărată lovitură „trăsnet”, demisia conducerii Colegiului Naţional „Carol I”. Deocamdată, totul este la nivelul discuţiilor, deşi actul demisiei este unul unilateral, şi trebuie să fie trecut prin paşii legislativi necesari.

  Colegiul Naţional „Carol I” Craiova a fost, este şi va fi o unitate de elită a învăţământului doljean. Este nevoie de volume întregi care să cuprindă performanţele în învăţământ obţinute de elevii şi profesorii de acolo, iar o bibliotecă are nevoie să pună la dispoziţie zeci, dacă nu sute de metri pătraţi de depozitare pentru ceea ce se întâmplă la „Carol I”. Într-un astfel de climat şi în plin an de învăţământ, conducerea Colegiului Naţional „Carol I” şi-a depus demisia, motivele fiind de ordin personal.

Se discută…

Actul de demisie este unul de nivel personal, pe care şi-l atribuie cel care îl semnează. Având în vedere despre cine este vorba, am cerut detalii şi de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Sigur, este vorba despre un act care depinde de dorinţa celor care ocupă aceste funcţii. La prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, se va analiza această situaţie. Am înţeles că este vorba despre demisii”, a declarat prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al ISJ Dol.

Răzvan Jenaruşi Alexandrina Thorwachter

O vechime şi… atât

Am luat legătura şi cu demisionarii, iar declaraţiile acestora vorbesc de la sine. „Din punct de vedere personal, mi-am depus demisia” – prof. Răzvan Jenaru, director adjunct al Colegiului Naţional „Carol I”. La rândul său, prof,  Alexandrina Thorwachter, director la „Carol I”, a declarat: „Din motive personale, mi-am înaintat demisia. Sper ca toate proiectele care sunt în desfăşurare să fie duse mai departe”. Ca şi vechime, în funcţie de conducere,  prof. Răzvan Jenaru are aproximativ trei ani, pe lângă cei aproximativ 20 de ani în profesie. Prof . Alexandrina Thorwachrer are 26 de ani de vechime, iar la Colegiul Naţional „Carol I” are peste cinci ani de experienţă în funcţie executivă. Fiind în posturi de execuţie, conducătorii trebuie să se prezinte la serviciu, aşa cum spune legislaţia, timp de 30 de zile.