Se deschide Clubul de lectură „Cărțile Copilăriei”

0
100

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” îi invită pe micuții craioveni sa devină membri ai Clubului de lectură „Cărțile Copilăriei”, care se va înființa în această toamnă. Clubul este organizat în cadrul Programului național de lectură „Cărțile Copilăriei” iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României.

Potrivit reprezentanților instituției, Clubul va fi structurat pe două grupe școlare (clasele I – a IV-a și clasele a V-a – a VIII-a) și va consta în două întâlniri pe lună pentru fiecare grupă. «Atelierele din cadrul Clubului de lectură îndeamnă la interactivitate, scopul fiind ca cei mici să ia contact cu o abordare neconvenţională a cărţilor, care să-i încurajeze să le citească integral acasă. În plus, doreşte să familiarizeze copiii cu opere consacrate ale literaturii universale care nu sunt incluse în programa şcolară, volume publicate în cadrul Colecției „Cărțile copilăriei” a Editurii Curtea Veche Publishing:  „Cocoşatul de la Notre-Dame” repovestire după romanul lui Victor Hugo”, „Odiseea” repovestită după Homer; povestea care a marcat copilăriile părinţilor – „Black Beauty”; volumul „Marile speranţe” – repovestire după romanul lui Charles Dickens», mai spun reprezentanții instituției.

Pentru înscrieri, copiii sunt așteptați la sediul central al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, din strada „Mihail Kogălniceanu” nr. 9, Secția Depozit General și Săli de Lectură.