Campania „Pătura BCR” s-a încheiat

0
266

10.000 de pături au ajuns la familii nevoiaşe de pe întreg teritoriul ţării, prin campania derulată de Banca Comercială Română, în colaborare cu Crucea Roşie, în perioada decembrie 2010 – februarie 2011, pentru a marca 20 de ani de la înfiinţarea BCR. Aflată la final, acţiunea umanitară a avut ca ultimă oprire Capitala, după un tur în 20 de oraşe din ţară, printre care şi Craiova – al doilea centru urban în care echipele de voluntari au împărţit produsele.

Campania s-a desfăşurat în parteneriat cu Crucea Roşie România, care s-a ocupat de selectarea beneficiarilor din numărul mare de cazuri sociale înscrise în baza de date a organizaţiei sau din rândurile familiilor cu venituri foarte mici, cu mulţi copii, bătrâni, persoane defavorizate identificate prin anchete sociale la nivel judeţean. Înainte de Bucureşti, acţiunea s-a desfăşurat în mai multe judeţe ale ţării, printre care: Iaşi, Dolj, Bacău, Braşov, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Covasna, Mehedinţi, Teleorman, Olt, Călăraşi, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Mureş, Ialomiţa, Ilfov şi Cluj. La Craiova, voluntarii de la Crucea Roşie şi personalul de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cartierul Craioviţa Nouă au împărţit în pragul sărbătorilor de iarnă peste 200 de pături oamenilor care au început să sosească de la primele ore ale dimineţii pentru a intra în posesia lor.

Prin acest proiect, BCR îşi propune să arate că, la 20 de ani de la înfiinţare, împliniţi pe data de 1 decembrie, pe lângă activitatea bancară pe care o desfăşoară, responsabilitatea socială corporativă şi implicarea activă în comunitate se numără printre priorităţile sale. „După ce am derulat programe pentru studenţii care doresc să înceapă o afacere şi am susţinut jucători locali de tenis să ajungă în clasamentele internaţionale, acum oferim sprijin celor în nevoie, alături de care am fost în ultimii ani. Este unul din multele proiecte comunitare în care ne-am implicat la nivelul întregii ţări pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate. Angajamentul nostru nu se opreşte aici”, a spus Directorul Judeţean Retail Teodora Mardale la Craiova. Reprezentanţii unităţii au anunţat că din Regiunea de dezvoltare Sud-Vest au fost implicate în proiect şi judeţele Teleorman, Olt şi Mehedinţi. Ajutoarele nu au ajuns numai la locuitori ai oraşelor în care s-au instalat centre de distribuire a produselor. Echipele de voluntari s-au deplasat în alte localităţi sau sate izolate, la oameni care nu n-au putut veni să ridice păturile, pentru a se asigura că vor ajunge la ei.