Spectacolul „Cenușăreasa”, cu artiști ai Teatrului de Operă și Balet Sofia

0
139

Zece zile și cinci spectacole ne mai despart de încheierea celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, eveniment organizat de Opera Română Craiova. Programul continuă cu o reprezentație a Teatrului de Operă și Balet Sofia: „Cenuşăreasa”, operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, ce are la bază povestea „Cendrillon” a lui Charles Perrault. Regia artistică este realizată de Vera Petrova, coregrafia – de Maria Loukanova, scenografia – de Boryana Angelova, iar costumele sunt create de Hristiyana Mihaleva-Zorbalieva.

Rossini a scris „Cenușăreasa” la vârsta de 25 de ani, imediat după succesul avut cu „Bărbierul din Sevilla” și a completat opera în doar trei săptămâni, fiind considerată una dintre cele mai bune lucrări ale compozitorului. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle (Teatro della Valle) din Roma în ziua de 25 ianuarie 1817. La Opera Română Craiova, spectacolul, sub conducerea muzicală a lui Grigor Palikarov, este prezentat astă-seară, de la ora 19.00.

Festivalul Internațional „Elena Teodorini” are loc în perioada 10 octombrie – 15 noiembrie, iar artiștii bulgari sunt invitați speciali, alături de cei ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet Chişinău, Teatrului Naţional de Operă şi Balet Belgrad și Theater Magdeburg din Germania.