Tabără gratuită pentru elevi, în cadrul proiectului „Alege şcoala”

0
119

Aproape o sută de elevi din Protopopiatele Craiova Nord şi Craiova Sud se vor bucura, în perioada 4-17 august, în tabere gratuite, în cadrul proiectului „Alege şcoala”, derulat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundaţia „World Vision” România. Astfel, 30 de copii din Protopopiatul Craiova Sud vor vizita, în perioada 12-17 august, mai multe lăcaşuri sfinte şi zone turistice, printre care Mănăstirea Buşteni şi Munţii Bucegi. De aceeaşi tabără vor beneficia, între 4 şi 10 august, şi 48 de copii din Protopopiatul Craiova Sud.

„Copiii vor lua parte la ateliere de lucru, plimbări pe munte, dar şi la slujbe religioase şi alte activităţi educative. Câte trei elevi din fiecare parohie înscrisă în proiect beneficiază de această tabără gratuită”, a precizat preotul Tuiu Stancu, de la Parohia Predeşti.

În cadrul proiectului „Alege şcoala”, elevii aparţinând Protoieriilor Craiova Nord şi Craiova Sud au participat la o serie de activităţi catehetice, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de abandon şcolar.