Perioada de înscriere pentru bursele „George Enescu” se prelungeşte până la 15 februarie

0
104

Institutul Cultural Român a anunţat lansarea unei noi sesiuni de candidatură pentru bursele „George Enescu”, derulate la Cité Internationale des Arts din Paris. Termenul de depunere a dosarelor de înscriere, stabilit inițial pentru 15 noiembrie 2012, a fost prelungit până la data de 15 februarie 2013.

Obiectivul burselor este de a introduce artiștii români în circuitul valorilor europene, oferindu-le oportunitatea de a lucra într-un mediu artistic internațional. Bursa „George Enescu” este acordată muzicienilor români care au studiile universitare de specialitate încheiate, cu performanțe recunoscute în domeniu, în vederea desfășurării de proiecte artistice în atelierul închiriat de România la Cité Internationale des Arts. Selecția este realizată de o comisie independentă de specialiști pe baza unui dosar de candidatură, trimis apoi spre validare Comisiei de Admitere de la Cité Internationale des Arts.

Potrivit comunicatului ICR, în această sesiune vor fi acordate două burse „George Enescu” : una pentru  perioada martie – aprilie (două luni) și una pentru perioada august – octombrie (trei luni). Întrucât termenul-limită a fost prelungit, durata primului stagiu va fi scurtată cu o lună, de comun acord cu partenerii instituționali. Valoarea burselor este de 3.030 euro/persoană (pentru perioada martie-aprilie 2013) și 4.545 de euro/persoană (pentru august-octombrie 2013). Domeniile pentru care se organizează evaluarea și selecția sunt muzică și muzicologie, iar dosarul va fi trimis pe adresa Institutul Cultural Român – Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 București.