Expoziţie de fotografie „ALT.UNDEVA.AICI”

0
312

În Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei are loc astăzi, ora 19.00, vernisajul expoziţiei de fotografie „ALT.UNDEVA.AICI”, cuprinzând lucrări realizate de Andreea Ciolacu şi Cristina Irian. Evenimentul este organizat cu sprijinul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București și în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj și Fotoclubul „Mircea Faria”. Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 23 august.

Expoziția „ALT.UNDEVA.AICI” „prezintă expresii vizuale ale unui spaţiu de altundeva, şi totuşi de aici”, precizează organizatorii, și cuprinde trei serii de compoziţii. ALT – cu fotografii realizat de Cristina Irian în perioada 2010-2013 – propune o incursiune în spaţiul cotidian transformat de jocuri de suprafeţe şi texturi, lumini şi umbre care, împreună, compun însemne, criptări dincolo de lumea din care respiră.

Prin seria UNDEVA este prezentată o interpretare duală modern-orientală a spaţiului Bosnia-Serbia-Turcia. Fotografiile au fost realizate de cele două expozante în 2011-2013, în cadrul tabelelor de fotografie organizate de  Școala de Fotopoetică „Francisc Mraz”. Seria AICI conduce ochiul privitorului într-o călătorie personală în lumea scenei, văzută atât din culisele unei reprezentaţii, cât şi din perspectiva spectatorului. Fotografiile au fost realizate de Andreea Ciolacu la Teatrul National Târgu Mureş, spectacolele „Romeo şi Julieta” şi „Silvia”, parte a turneului naţional al Teatrului National de Operetă „Ion Dacian”.

Andreea Ciolacu este absolventă a Facultăţii de Regie de Film şi Televiziune (2009) şi a Scolii de Fotopoetică „Francisc Mraz” (2008). A participat  cu lucrări la numeroase expoziţii de grup atât în România, cât şi în străinătate (Bucureşti – Muzeul Literaturii Romane şi Librăria Cărtureşti, Bistriţa, Buzău, Calafat, Sarajevo).

Cristina Irian a absolvit Școala de Fotopoetică „Francisc Mraz” (2010) și a participat la expoziţii de grup în Bucureşti, Bistriţa, Lisabona, Zagreb, Sarajevo. În 2012 a expus lucrări în cadrul proiectului ROD Romanian Designers, iniţiat de Cărtureşti, şi în cadrul Innersound New Arts Festival. În 2013 a vernisat împreună cu Ana Alexandrescu şi Dragoş Dumitrescu, la Galeria „Kodex” din Bucureşti, expoziţia de fotografie „3X12”.