Sub sloganul „Nu ne naştem genii, devenim genii” – Şahiştii din Şimnicu de Sus, antrenaţi de profesionişti

0
861

Şcoala Leşile, din comuna Şimnicu de Sus, este singura unitate de învăţământ rurală din Oltenia, care a creat un Cerc de şah, dând posibilitatea elevilor de a descoperi dacă au aptitudini pentru acest „sport al minţii”. 25 de copii activează, în prezent, în acest Cerc. 16 dintre ei, care au participat la diverse concursuri au fost incluşi în proiectul realizat de Primăria Şimnicu de Sus, „Nu ne naştem genii, devenim genii”, ce are ca obiective generale îmbunătăţirea cunoştinţelor despre şah a 48 de tineri din trei ţări europene: România, Italia şi Franţa. Proiectul se va desfăşura la Craiova până pe data de 5 martie a.c., iar activităţile lui sunt găzduite de Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova. Cei 48 de tineri participanţi vor avea ocazia să înveţe de la patru antrenori de şah, regulile generale impuse de competiţiile de şah şi să cunoască tradiţiile şi obiceiurile culturale ale ţărilor

„Acest proiect este o încununare a celor patru ani de când în comuna Şimnicu de Sus s-a înfiinţat Cercul de şah. Este singurul cerc din Oltenia, creat în mediul rural, ce are ca activitate extracurriculară şahul. În cadrul acestui proiect, în valoare de 20.000 de euro, tinerilor li se vor atribui sarcini clare, individuale şi de echipă, care au rolul de a-i face mai încrezători în sine, de a-şi dezvolta  abilităţile de creativitate şi spiritul de iniţiativă”, a precizat Constantin Dobra, antrenor de şah.

În această seară, tinerii participanţi la proiect se întâlnesc în cadrul unei festivităţi speciale, cu rol intercultural, se vor întâlni cu autorităţile locale dar şi cu multe personalităţi ale şahului.