Filarmonica „Oltenia” începe „Turneul în oraș”! Astă-seară se cântă în cartierul Rovine

0
172

Proiect estival al Filarmonicii „Oltenia”, ajuns la cea de-a III-a ediție, „Turneu în oraș” propune publicului „5 zile / 5 concerte / 5 cartiere craiovene”. Primul dintre evenimentele muzicale are loc chiar astă-seară, de la ora 21.00, în cartierul Rovine (parcul situat pe strada „Nicolae Iorga”).

Francois-Robert Girolami

Condusă de dirijorul Francois-Robert Girolami (Franța), Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia”, împreună cu un virtuoz al trompetei, Sergiu Cârstea, vor cânta compoziții de Antonio Vivaldi (Simfonia nr. 3 în Sol major), Arcangelo Corelli (Sarabandă, Gigă, Badinerie), Leopold Mozart (Simfonia jucăriilor), W.A. Mozart (Divertismentul în Re major, K. 136) ș.a., ca și trei creații pentru trompetă piccolo și orchestră de J.S. Bach.

Sergiu Cârstea

Francois-Robert Girolami este un reputat dirijor, cu o vastă deschidere repertorială, atât pentru domeniul artei lirice, cât şi pentru creaţia simfonică. Distins pedagog, preocupat în egală măsură de cariera didactică, la Paris deţine actualmente statutul de director al unei instituţii de învăţământ muzical superior. Născut în anul 1958, Sergiu Cârstea este un muzician basarabean stabilit în România. A absolvit cursurile Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Institutului de Stat al Artelor „Gavriil Musicescu” din Chişinău (promoţia 1981), specializându-se apoi, la Conservatorul Superior de Muzică din Paris, în domeniul interpretării instrumentale – trompetă. În prezent este şef partidă trompetă la Opera Naţională Română din Timişoara şi profesor de trompetă în cadrul Facultăţii de Muzică a Universității de Vest Timişoara.

„Turneul în oraș” va continua cu concerte în cartierele Brazda lui Novac (parcarea dintre blocurile G5 şi WIN) – mâine, 2 iulie, 1 Mai (parcare / loc de joacă Punct Trafo, în spatele Carrefour) – 3 iulie, Valea Roşie (strada „Împăratul Traian”, lângă biserică) – 4 iulie și Craioviţa Nouă (strada „George Enescu”, lângă Poştă) – 5 iulie, toate cu începere de la ora 21.00.