Spitalul din Dăbuleni „câmp de luptă” pentru doi medici ginecologi

1
334

Doi medici ginecologi de la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, ambii de origine arabă, dar cu cetăţenie română, s-au luat la bătaie în incinta unităţii medicale. Incidentul s-a petrecut joi, în prezenţa unor paciente. Ambii medici au depus plângeri la Poliţie pentru lovire şi alte violenţe, fiind aşteptaţi să aducă certificate medico-legale. Conducerea unităţii sanitare a luat decizia sancţionării celor doi medici pentru că au folosit spitalul drept „câmp de bătaie”, în timpul programului. Sancţiunile pe care le vor primi vor fi stabilite luni.

Un localnic din Dăbuleni ne-a sesizat despre un incident petrecut joi în Spitalul Orăşenesc Dăbuleni. Doi medici, ambii ginecologi, de origine arabă dar cu cetăţenie română, s-au luat la bătaie, chiar în incinta unităţii medicale, în prezenţa unor paciente. Este vorba despre Saleh Majed, de 47 de ani şi Haidari Hadi, de 52 de ani, cei doi fiind în conflict de mai multă vreme. Bătaia dintre medici a fost confirmată şi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj care au declarat că au fost sesizaţi de Saleh Majed că a fost agresat de către colegul său, Haidari Hadi. Oamenii legii au demarat cercetările, au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi, conform procedurii, l-au îndrumat pe reclamant către Institutul de Medicină Legală pentru obţinerea certificatului medic-legal cu zilele de îngrijiri necesare. Ieri însă, medicul Haidari Hadi ne-a explicat că nu el este agresorul, că nu a făcut decât să se apere, întrucât colegul său l-a atacat, şi a mers şi el la Poliţie să depună plângere. Medicul Hadi, care lucrează de 19 ani la Spitalul din Dăbuleni, spune că este de mai multă vreme în conflict cu colegul său, al cărui comportament faţă de paciente îl nemulţumeşte, şi că a fost ameninţat de mai multe ori, însă nu a depus nici o plângere până acum. „Este, într-adevăr, vorba despre un conflict care durează de mai multă vreme. Eu nu l-am agresat, ieri (n.r.-joi), nu am făcut decât să mă apăr. El a venit peste mine cu o bară metalică, a vrut să mă lovească şi m-am apărat, aşa că ne-am lovit cap în cap. Erau două paciente în cabinet, le-a dat afară şi m-a ameninţat. Şi nu este prima dată. M-a ameninţat de nenumărate ori… Am fost audiat ieri de poliţişti, le-am povestit cu s-a întâmplat totul şi pentru că şi astăzi (n.r.-vineri), m-a ameninţat din nou, merg să depun plângere”, ne-a povestit medicul Haidari Hadi.

Ambii medici vor fi sancţionaţi

Ileana Maricuţoiu

Conducerea unităţii medicale spune că incidentul nu este normal, că medicii au încălcat codul deontologic şi au avut un comportament inadecvat, că spitalul nu este „câmp de luptă”, astfel că a fost întrunită comisia de disciplină imediat după incident şi ambii „combatanţi” vor fi sancţionaţi. „Imediat după incident s-a întrunit comisia de disciplină a unităţii, a fost făcută cercetare prealabilă şi s-a propus ca ambii medici să fie sancţionaţi. Nu este normal ce au făcut ei. Nu în spital şi în timpul programului, când ar fi trebuit să trateze pacienţii. În cursul zilei de luni se va stabili exact ce sancţiune va primi fiecare şi va fi emisă dispoziţia în acest sens”, ne-a declarat dr. Ileana Maricuţoiu, managerul Spitalului Orăşenesc Dăbuleni, care a adăugat că este exclus ca vreunul dintre cei doi să scape cu avertisment, care este sancţiunea cea mai blândă.

„S-au întocmit acte premergătoare de cercetare pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, fiind depuse plângeri de ambele părţi implicate în incident. Unul dintre bărbaţi a depus ieri plângerea, iar cel de-al doilea s-a adresat astăzi poliţiştilor din Dăbuleni. Se fac verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi se aşteaptă depunerea certificatelor medic medico-legale cu numărul zilelor de îngrijiri pentru încadrarea juridică a faptelor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.